Raimo Sauke har gått ur tiden.

18 NOV 2013 09:54
Raimo var under mer än femtio år en profil i Domnarvets Brottarklubb, han var ledamot redan i klubbens första styrelse när den bildades 1961.
  • Skapad: 18 NOV 2013 09:54

Raimo var under klubbens första år även aktiv som brottare men vi kommer främst ihåg honom som en hängiven ledare och styrelsemedlem. Trettio år som kassör, vice ordförande och sedermera hedersordförande talar sitt tydliga språk. Otaliga är de historier från tidigt sjuttiotal då Raimo reste land och rike kring med våra ungdomsbrottare i en gammal folkvagnsbuss. Han gjorde också allt som stod i hans makt för att samla in pengar till klubben, mest känt är väl de årliga loppmarknaderna som han och hans hustru Ingrid anordnade tillsammans med de aktiva och deras föräldrar. Under hela året samlade, sorterade och lagrade Raimo och Ingrid prylar till dessa event som kom att bli ett välkänt vårnöje i Borlänge. När Bingolotto dök upp som en inkomstbringare till idrotten tillbringade Raimo oändligt med tid att sälja lotter såväl på stadens gator som sedermera i Kupolen.

Raimo visade under alla år ett genuint intresse för klubben och dess brottare, långt upp i åren missade han inte många vare sig träningar eller tävlingar och så fort det gick bra för våra brottare (och det var ofta) föll en tår från Raimos öga. De sista åren när hälsan började svikta dök han allt mer sällan upp på träningen, men när det var dags för Dalaserien för våra yngsta brottare ville han vara med för att se nya stjärnor födas.

Vi i Domnarvets brottarklubb tackar dig av hela vårt hjärta för ditt engagemang som i med och motgång gjort det möjligt för klubben att leva vidare och oförtrutet producera nya brottare. När du nu återförenas med din Ingrid vet vi att ni kommer att sitta i er himmel och titta på när nya brottare äntrar mattan.

Domnarvets Brottarklubb

Skribent: Pierre Larsson